Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Wednesday, August 16, 2006

G3 - DAG 6: Torshavn

Jepsi pepsi , taskerne kom igår aftes og alt var med.

Dagen i dag (onsdag) valgte vi at bruge på lidt afstressning, så vi kørte over til Færøernes højeste fjeld og besteg det. Ok, det er kun 889m, men med en god stiv kuling plus regn, vi fik da noget modstand ud over tyngdekraften.

Færøerne minder meget om det skotske højland eller Norge med fjordene og de stejle fjeld, hvorfra der fosser vand ned ad siden.

Her er ingen træer om temperaturen falder sjældent under +10c selv om vinteren, men regn har de nok af op til 3700mm..!

Vi er på vej til Nordens Hus, hvor vi skal være med til præsentationen af skolekonkurrence-vinderen her på Færøerne. Senere er der vist landskamp Færøerne - Georgien, på deres national stadium (minder til forveksling om Valby Park anlæg).

Sidste nyt fra a' skiv, er at de sejlede fra Stavanger i går ved 19-tiden og der var lagt i kakkelovnen til 36 timer "røvballevejr" som den kære chef (kaptajnen) udtrykte det så fint.

Så imorgen ca. 2 døgn forsinket kan vi 7-9-13 forhåbentligt komme ombord.

Vi skal iøvrigt holde foredrag i morgen i samme Nordens Hus for alle de færøske pinger.. og derefter direkte på søen..

Der er om kring 20 Galathea folk der ligger underdrejet her i Torshavn og venter på skibet og der er run på Biblotekets internet adgang..så det bliver alt for denne gang.

/undskyldninger til Søværnet for den sidste post. Kanon godt gået med udbedringen i dok.
//tak for all jeres kommentarer, håber I følger med og holder skruen i vandet derhjemme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home