Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Friday, August 18, 2006

G3 - DAG 7: Torshavn

Endelig. Kl. 07.30 kunne jeg se det karakteristiske siloueet af VAEDDEREN ud for Torshavn. Der opstod dog lidt tvivl, da vi saa en Lynx helikopter cirkulere omkring skibet, da vi netop ikke har en helikopter ombord. Derfor kunne det vaere et sösterskib til VAEDDEREN.
Men det var den. Hurra. Endelig.

Vi lånte en bil af en flink färing og körte hele Galathea holdets (fra hotellet) bagage fra hotellet til VAEDDEREN.

Derefter stod den på introduktion, samt forskellige "Ruller", en rulle er en befaling hvor man har forskellige opgaver, os forskere skal dog som regel bare mönstre på en givent sted på skibet, da vi ikke indgår i besätningens opgaver.
Eksempler på ruller er:

HAVARIRULLE EGET SKIB: Dvs. VAEDDEREN kommer til skade eller ved brand.
MAND OVER BORD RULLE: det siger vist sig selv.
KLARTSKIBSRULLE: Tilsvarende "KLAR TIL KAMP" ordre, her mönstre vi forskere i Mandskabsklubben..

Kl. 18 var der afgang til Nordens Hus, Nikolaj, Tim og jeg samt de andre der skulle holde foredrag blev kört derop af Marinen. Morten Meldgård (Direktör for Ekspeditionen), Minik Rosing (Togtleder), Lone Gram (Roseobacter projektet) samt Stiig Markager (DOM projektet).

Foredragene gik godt og der var et pänt stort fremmöde på ca.200 personer. Blandt gaesterne diverse PING'er fra Färöerne. Efterfölgende var der reception med Grindehavl köd, törret lam, törret fisk og späk. Yummy..

Vi fik en masse gode kommentarer og lykönskninger fra tilhörende.

Kl. 22.30 bevägede vi os tilbage til VAEDDEREN, hvor vores förste Togtbriefing ville finde sted kl. 23.30.

Kl. 00.15 lagde vi fra kajen med et festfyrvärkeri arrangeret af en lokal butiksindehaver..

Herefter var der en HAVARIRULLE samt en MANÖVRERULLE (mandtal).

Så var vi ved at väre godt trätte i stängerne, men kunne nu alligevel ikke lade väre med at gå og snakke med nogle af de andre grupper der havde benyttet det udstyr vi skal bruge, for at få tips og tricks.

Vi havde oprindeligt tänkt os at få 3 prövestationer fra Färöerne til Grönland og 3 på Vestsiden, men pga. de dybe pröver vi skal tage og forsinkelsen fra Stavanger, har alle projekter måtte gå på kompromis.

Der bliver forhandlet og planerne ändrer sig löbende, but that's life.

I seng kl. 01.40

0 Comments:

Post a Comment

<< Home