Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Saturday, August 19, 2006

G3 - DAG 9: FØRSTE PRØVETAGNING (Måske) KL.02:30

Vi ligger nu på positionen for vores første prøvetagning på 2100 m syd for Island (se aktuel position her)Der skal laves to kast (som det kaldes) her, det første har været nede, men på vejen op er der (igen) lidt knas med spillet, den holder der styrer hvordan wiren skal lægges på selvet spillet kommet lidt ude af synch og så er der ballade. Det tekniske mandskab er alle oppe og går og justere lidt her og der så den skal nok komme op.

Flaskepost nr. PDNA-1

Vi har besluttet at sende en flaskepost afsted ved hver af vores prøvetagningssteder.
Det bliver sjovt at se hvor de ender op henne, hvis de altså bliver fundet. Indeni i flasken ligger der et lile brev samt oplysninger om hvem man skal kontakte, der er selvfølgelig en "PRIZE" til den heldige finder.

Vi skal snart igang nu, og det bliver spændende at se hvordan hele vores filtreringssetup kommer til at virke. Vi har brugt dagen til at lave nogle "wet dry runs" og få nedskrevet en foreløbig SOP. De fleste af forskerne ombord der er vant til at tage disse prøver kigger underligt på os når vi siger at vi skal tage 180 liter fra bunden og filtrere det bagefter, de bruger som regel et par liter..

Stemningen er god ombord, trods diverse små forsinkelser, og i dag kom der denne melding over højttaler anlægget "Så er der Hval ved bagbord".

Nu er kl. 02:00 og nu er der POLAR DNA SAMPLING "NUMERO UNO" VED BAGBORD!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home