Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Saturday, January 13, 2007

G3 - DAG 152: Medietorsk og tidsrejse

Det er Lørdag morgen d. 13/1 2007 og vi ankommer til Antipode øerne. Øerne er opkaldt fordi vi her står med fødderne pegende direkte mod England (eller næsten).

Det er et beskyttet naturreservat med kolonier af pingviner og flere endemiske (når de kun findes DET sted) arter af fugle. Vi ser flere pelssæler og Albatrosser. Et par enkelte pingviner pisker også væk fra skibet.




To forskere samt et par journalister bliver sat i land på øen, mens der bliver hentet vandprøver og fisket fra VÆDDEREN.
















Der bliver også fisket med line fra skibet og sjældent har en torsk vist fået SÅ meget mediedækning..


















Efter dagens operationer omkring Antipode øerne sejler vi videre og ved 16-tiden lokalt passerer vi datolinien som i kan se på billedet - og pludselig rejser vi tilbage i tiden. Nu er det fredag d.12/1 igen.. (ja man skulle have fulgt med Lotto resultatet og spillet på de vindende numre).


Vi har ikke været i sving endnu, men forventer at få den første Sydlige prøve imorgen på rigtigt dybt vand (+ 4000 meter).

6000 sømil tilbage +/-


0 Comments:

Post a Comment

<< Home