Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Tuesday, September 12, 2006

G3 - DAG 30: En lille Verden.


Lørdag stod vi sent op og vi brunch på skibet, herefter var der rundvisning på Nationalmuseet hvor vi bla. så et par af de berømte Inuit mumier. De er 600 år gamle og specielt den lille baby gør det til en næsten skræmmende oplevelse. Når canadiske iniuitter er på besøg, er de også meget forargede og sure over at mumierne er udstillet. En væsentlig grund til dette er også at de ligger i skindtøj der indtil få årtider siden var normal beklædning, så det er lidt ligesom at se din egen farmor ligge der i montren. Jo, man forstår dem egentlig godt.

(De her Grønlændere var dog spræl-levende og på vej hjem fra danseopvisning for nogle Amerikanere og friske på et turist foto)

Efter rundvisningen gik vi en tur i byen og der mødte vi Karen Dahi, (barndomsven's mor), ja. hvor ellers.., Karin var på en Albatros/Politikken cruise-tur op langs vestkysten. Lørdag aften holdt Nikolaj og jeg foredrag for et fyldt og varmt kulturhus i Nuuk, der efterfølgende blev kølet ned med en reception og et par kølige drikke. Vi fik en masse god tilbagemelding på foredraget, og det er jo altid rart.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home