Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Sunday, January 14, 2007

G3 - DAG 153: Deep Sea fishing at 4200 meter..


Der er en del vand at tage af på denne side af jorden ...


Første prøvetagning på togtet. Vi ligger på 5400 meter dybt vand og vandhenteren kører linen helt ud. På grund af tidligere problemer med wiren er den dog ikke lang nok mere til helt at nå bunden så vi når "kun" ned til 4200 meter.

Alt imens fisker flere ombord ud over rælingen med stang og fanger 10-15 flotte Havbras fra 2-300 meters dybde.

Som et lille forsøg har vi hængt et par skumplast kopper på vandhenteren for at illustrere trykket på disse dybde. På 4200 meters dybde er trykket = 4200/10 + 1 = 421 ATM.


En flot Grindehvaler kom forbi og checkede os ud inden de fortsatte Syd på.

Vejret er godt efter forholdende med små bølger. Længere fremme på vores rute er der iøjeblikket 8-9 meter høje bølger, men de kan jo nå at blive meget højere..

Følg med i bølgehøjden på vores rute her.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej drenge,

Jeg ser frem til at I har fået hevet masser af interessant DNA op fra dybet. Held og lykke med de næste 4 uger (inkl. prøvetagninger) som jeg iøvrigt håber bliver forskånet for alt for hårdt vejr samt ulykker af nogen art i den nærmeste famile.

Stort knus og mange kærlige tanker
fra Græsenken i Nordvest

9:38 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Hej brødre,
Så har jeg fundet jeres blog frem igen. Dejligt at følge jer.
Synes nu at 8-9 meter høje bølger lyder okay højt :-)

Her har vi haft godt stormvejr de sidste 4 dage. Vi var på en herlig blæse-stroppe-tur i formiddags. I mangel af vinter kan det lige gå an.
Ahh, okay der kom da lige en haglbyge indover.
Ellers alt vel her.
Skal hilse fra drengene,
Kram fra Rikke

8:20 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Hej Nik og Rasmus

Kan I lige sige til dem, at der faktisk findes mindstemål for torsk =;-)

I havde altså ikke behøvet at tage den halve klode rundt for at finde vand. Jeg er lige kommet tilbage fra en weekend i Söderåsen, der var sørme også en del vand.

Knæk og bræk, jeg glæder mig til at høre fra sydpolen (hvis der er en postkasse, må I love at sende et postkort!).

Hilsen
Henning og
Birkeroedderne

8:58 PM

 
Anonymous Anonymous said...

kaere drenge

Rigtig tillykke med de foerste proever.Vi har idag proevet jet-baad med 80 km i timen, hvor vi passerede klipperne med faa cm afstand, vending paa 360 grader midt i det hele. En meget stor og vaad oplevelse. Vi nyder opholdet i Queenstown 30 grader i skyggen. I morgen gaar det sydpaa.

kh

mor og far

5:40 AM

 

Post a Comment

<< Home