Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Tuesday, September 05, 2006

G3 - DAG 26: Røvballevejr..

Efter Manøvre rulle kl. 10 med stive ben, skulle vi Sydover mod Nuuk. Vi sejlede først ind i en fjord lige syd for Sisimiut hvor vi fik et "bonuskast". Vi valgte dog at vente med filtreringen da vejret uden for fjorden ikke var til laboratorie arbejde.

Dagen før havde det blæst 35 m/s og selvom vi nu havde 15 m/s var dønningerne stadig store fra dagen før. Natten igennem vekslede ens krop mellem vægtløshed og 140 kg. Lidt specielt.

Se billede fra JP her

Men det var nok meget godt at få en lille forsmag på hvad der venter os i Sydhavet. Ved de "brølende 40" (sydlig breddegrad) er der nærmest garanti på Stormvejr og massiv søgang da der ikke er nogle kontinenter der stopper vinden og søen.

Nå, men lidt fik vi da sovet i nat og nu ligger vi inde i Godthåbsfjorden og her er der stille igen, så vi filtrerer igen på livet løs.

Vi passerede Nuuk for et par timer siden og er begyndt at se frem til at komme hjem til famlien.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej drenge
Jeg har efter en ferie - lidt forsinket-læst Jeres artikel i politiken-og derefter læst Jeres Web-log. Jeg hedder Lise og passede Jer i et år i 71/72-jeg sidder og bliver nostalgisk og det er morsomt at se billeder af Jer så mange år efter-det er sørme godt gået drenge. Hermed også hilsner til Jeres forældre-venlig hilsen fra en barnepige på sidelinien.

7:23 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Hej til Rasmus, fra gl. studie-kammerat Ditte. Så jer i avisi (som det vist hedder på grønlandsk).

12:38 PM

 
Anonymous Anonymous said...

- hvis det ikke havde været sådannoget småtteri I roder med, så kunne du måske have holdt et oplæg i Dansk Zoologisk Selskab ?? ..

www.zoologiskselskab.dk

meeen bakterier, det er vist liiige småt nok ..

;-) Ditte et al.

12:44 PM

 

Post a Comment

<< Home