Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Sunday, September 03, 2006

G3 - DAG 24: Sisimiut 250 år



Vi har ligget ud for Sisimiut i flere dage nu og vejret har været med os så vi er langt fremme i forskningsplannen. Det har så medført at vi har lidt ekstra overskud af tid. Da Sisimiut fejre 250 års Jubilæum var det oplagt at gå i havn og vise flaget.

Efter et par forskningsstop om formiddagen, var det så meningen at vi skulle lægge til kaj ved 18- tiden. Vi havde allerede været inden i havnen kl. 15 og salutere med Dansk Løsen (3 skud)*. Men da Royal Artic Line's store containerskib lå på den eneste kajplads der er dyb nok til at tage VÆDDEREN, måtte vi vente til kl. 18.

Der var fest i byen med Dansemik og fyrværkeri og pudsigt nok rapporterede skibet fra Royal Arctic Line kl. 17:45 at de havde haft et havari i Maskinrummet så de ikke kunne sejle før i morgen tidlig..

Skuffelsen var stor på skibet, mange, inklusiv vores egen Thomas, havde glædet sig til at komme i land, enten af den ene eller den anden grund. Chefen meddelte over højttaleranlægget: "Naja Arctica , har fået et havari i maskinen, så vi kan ikke gå i havn og da det ser udtil at blæse op i nat tør jeg ikke ligge for anker inden i havnen da den ikke er bred nok. Desværre, men det er krigens vilkår. Istedet kan jeg byde på fjordsejllads og velfærdsudvalget vil vise filmen "MARTHA" i hangaren".
Hmm.Øv.

Men sådan er det jo. Heroppe kan man ikke altid få sin vilje, her er andre spilleregler både hvad angår hvem som kommer med til fest og hvad naturen spiller op med. Alle os byboere samledes på agterdækket og kvalte skuffelsen med det storslåede sceneri som naturen virkelig er her oppe.

Heroppe får man lyst til at pakke hele scenariet ned i sin baglomme, så man kan tage det op igen og se på det, en grå efterårsdag hjemme og finde smilet frem.

"Martha" er et gammel dansk lystspil, som vist er en klassiker i Søværnet ala Rocky Horror Picture Show, hvor de fleste kan replikkerne.

Anders Legarth fra Politikken har skrevet en artikel om os der skulle være i deres Søndags tillæg i dag. Ellers findes den også på nettet her.

Imorgen lægger vi til kaj kl. 10:00 og så er der fuldt program med rundvisning af borgmesteren og fodboldkamp mod det lokale hold.

* Dansk Løsen var et signal man brugte i gamle dage til at signalere hvam man var, Dansk Løsen er 3 skud, Svensk var 4 skud. Dansk løsen bruges indenfor riget. Ved udenlandske besøg hilses der på det udenlandske flag ved 21 skud, dette er et levn fra gamle dage hvor man havde kanoner ombord. Ved at saluttere med 21 skud tilkendegav man overfor det andet flag (skib eller havn) at man havde tømt sine kanoner og havde fredelige hensigter. Det er også baggrunden for at alle sømændene står på dækket når der hilses, her signalere man at der ikke er nogen bemanding af kanonerne under dæk.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ihh, hvor surt. Kan godt forstå I havde glædet jer til lidt fest og fast grund under fødderne.
I har nu nok hygget jer alligevel...
Rikke

1:14 PM

 

Post a Comment

<< Home