Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Tuesday, January 16, 2007

G3 - DAG 156: En bakterie, to bakterier, tre bakterier, fire bakterier..,

Gode nyheder.

Vi fik hjælp af Professor Morten Søndergård og Ph.d. stud. Theis Kragh til at kvantificerer hvor mange bakterier der egentlig er i vores prøver. Når vi ved det kan vi herefter cirka beregne hvor meget DNA vi kan ekstrahere fra de enkelte dybder.

De har et såkaldt Flowcytometer med ombord der kan tælle alger, bakterier og vira fra en vandprøve. Groft sagt presses vandprøven igennem en tyndt rør hvor en laser "tæller" de enklete organismer,.. ganske snedigt.

Anyways de foreløbige resultater er at der er godt med bakterier og nok til at få en god portion DNA...

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Det lyder spaendende med liv fra de dybder. Nu maa vi se om de ser anderledes ud i elektronmikroskopet. Disse organismer har maaske ogsaa antifryseproteiner i sig. Vi glaeder os til naeste rapport.

kh

mor og far

5:26 AM

 

Post a Comment

<< Home