Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Friday, January 19, 2007

G3 - DAG 159: Ensom i søen
Nu befinder vi os så langt væk fra alting at selv Albatrodserne vender om. Her er ingen andre skibe, ingen øer, ingen helikoptere der har rækkevidde her ud til og 7 dages sejlads til nærmeste hospital, kort sagt: in the middle of bloody nowhere.
Vi ved kun at Polarstern ligger ved Weddelhavet og at et dansk sejlskib er på vej til den Antarktiske halvø. That's it. Det er sådan cirka 2-3000 km herfra.Vi har ikke set andre skibe siden Christchurch for en uge siden.

Men samtidig har vi stadig internet adgang (ok den ryger nok snart satellitten er kun 2 grader over horisonten her), varme retter to gange dagligt og videofilm eller foredrag om aftenen. Vi har varmt vand i hanerne og containerlaboratorierne har indlagt varme.

Men derfor kan man ikke lade være med at tænke på hvis nu.. Og derfor er det en god ide at gå en tur på dækket om aftenen når det er koldt og det blæser og gynger - og mærke naturens kræfter. Det skærper sanserne. For selvom det er ekspedition i luksusklassen (ok måske ikke luksus - men temmelig langt fra Schackelton - Scott og Amundsen), skal man tænke sig om hele tiden.

Og hvis nu uheldet var uden og alle 279 backup systemer gik ned og vi var nødt til at gå i bådene, hvordan ville det så foregå ? Panik ? Roligt ? Hvem af de ombordværende ville bevare roen og hvem ville ikke ?
Og hvad så når vi alle sad i redningsflåden ? Hvor lang tid ville der gå inden nogen ville komme og samle os op ?

5-7 dage sagde de på broen.
Hmm, så ved man det.


2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Flippet! De tanker du beskriver vælger jeg at skubbe fra mig. Det er selvfølgelig også nemt nok. Der er meget andet til at aflede mine tanker.
Forresten fik vi vinterens første sludsne i søndags. En 2-3 cm som dog næsten var væk næste morgen igen.Men hyggeligt og en befrielse efter al den regn. (Det står ned i stænger igen!!)Gaaaaaab.
Tanker og knus herfra midtjyderne. Rikke

7:50 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Rolig drenge

Vi har just laest i avisen , at gamle Sir Edmund Hillary (87 aar) er blevet floejet til den New Zealanske base paa Syd Polen for at fejre at det er 50 aar siden han foerste gang var der,imponerende. Vi kan godt forstaa jeres tanker om naturens storhed og taenker paa jer.

kh mor&far

8:17 AM

 

Post a Comment

<< Home