Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Saturday, August 26, 2006

G3 - DAG 15: Blandt ERIK DEN RØDE og venner

Vi ankom til Narsarsuaq kl. 09:00 præcist.

Her var der udskiftning i ekspeditionsbesætningen, Tim skulle af og Thomas skulle på. Der sker ikke meget i Narsarsuaq, der er en lille flyveplads, et hotel og 10 huse, men på den anden siden af fjorden skete der nået for 1000 år siden.

Det var nemlig her at ERIK DEN RØDE bosatte sig da han kom til det land der blev opkalt efter de grønne fjeldsider: Grønland.

På skibet bliver der givet landlov til det afgående vagthold, der er sådan at sikbet er opdelt i 2 vagthold: Kongens kvarter og Dronningens. Om aftenen blandes både nye og gamle forskerbesætninger og det er lidt frustrerende at skulle sige farvel til nogen man først lige havde lært at kende.

Vi når også at rigge alt det ekstra udstyr til, som Thomas har medbragt fra DK.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home