Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Tuesday, February 06, 2007

G3 - DAG 177: Fællesnævneren.

Nu har vi sejlet med det gode skib VÆDDEREN i sammenlagt næsten 2 måneder med omkring 200 mennesker (2 besætninger og 2 sæt forskerhold + journalister). Og være sammen i så lang tid på et skib af VÆDDERENS størrelse, 24 timer i døgnet, giver et vist indblik i de deltagendes natur.


Fra starten af blev der ellers gjort et stort nummer ud af at det var 3 vidt forskellige grupper mennesker der nu skulle arbejde sammen.

Og jo, arbejdsopgaverne er forskellige og metoderne er forskellige, men menneskerne.. de er nok i bund og grund ikke så forskellige.

Der er nemlig er vigtig fællesnævner blandt alle ombord.

Nysgerrighed.

Det synes man måske er naturligt nok blandt forskere og journalister, der jo næsten lever af at være nysgerrige. Men man kan også være nysgerrig på flere måder. At søge tjeneste i søværnet og sejle i NordAtlanten er jo i bund og grund også nysgerrighed, for midt i det daglige trummerum ved man aldrig hvad der kan ske. Hvad der gemmer sig rundt om den næste pynt?

Det ses tydeligt her på VÆDDEREN for hvis mulighederne er der, som f.eks foredrag i hangaren eller 10 spørgsmål til professoren på agterdækket, så dukker nysgerrigheden frem.

Og journalister og forskere kommer på rundtur i maskinen og står i kø for at lære om sejlads og sekstanter, navigation og alverdens maritime emner,.., og selv ældre forskere viser interesse for helt nye områder af videnskaben de ikke selv er eksperter på.

Det er ikke fordi der er nogen der er tvunget til at være nysgerrige, måske med undtagelse af journalisterne, de fleste kan bare ikke lade være.

Hvis vi skal have flere til at blive forskere i Danmark, indenfor naturvidenskaben eller andre fag for den sags skyld, er det nysgerrigheden der skal værnes om.

Det er ikke sikkert du bliver forsker af at være nysgerrig, men hvis du ikke er nysgerrig, er det helt sikkert at du ikke bliver forsker (..eller journalist eller sømand eller...).

Længe Leve Nysgerrigheden.!


0 Comments:

Post a Comment

<< Home