Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Wednesday, January 31, 2007

G3 - DAG 172: Timeglas delfiner rammer de høje toner

(Foto: Duke University)
Godt på vej ud over Drake Strædet lige efter foredraget om CO2 flux fra Søren og Lotte fra Risø, bliver der set en lille gruppe Timeglas Delfiner ved bagbord. Og så går det stærkt, -"Hvalrulle!" bliver der prajet over anlægget om VÆDDEREN bremser op mens den slår en skarpt sving til bagbord. 3 min senere er gummibåden "Lillebror" på vej henimod Delfinerne med Jacob og Line ombord og deres lytteudstyr.

Der er åbenbart aldrig blevet optaget lyde fra disse delfiner før, dels fordi Drake Strædet ikke er så let tilgængeligt og dels fordi deres lyde har en meget høj frekvens, der ikke kan optages på nomale bånd. Jacob og Line har derfor noget avanceret grej med til det samme.

En halv time senere kommer de i land og kan ikke få armene ned igen. De fik dem i kassen. Det har ellers været småt med optagelser af hvaler og delfiner projektet har gjort indtil nu og det er selvom projektet har været med hele vejen rundt.

Anyways, bloody well done !.

Jeg kan så fortælle som en afsluttende bemærkning at lyden de udsender lyder som (dvs. efter hastigheden er sat ned så vi kan høre det): biipp,............,biipp, ....., biipp,......osv.

Formiddagen var gået med at filtrere små 800 liter vand..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home