Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Friday, February 02, 2007

G3 - DAG 174: Magellan Strædet


Der var afgang kl. 08.00 og efter endt manøvre-rulle (hvor vi kom for sent-..pinligt), blev der givet fuld skrue derudaf. Det blev dog også til en enkelt Hval-rulle i løbet af dagen.

Tierra Del Fuego eller Ildlandet hedder landskabet fordi da europæerne i 1500-tallet opdagede landet, var det første syn som mødte dem en masse bål på kysten fra de indfødte Yahgan-indianere. Derfor døbte de stedet Ildlandet.

Ferdinand Magellan født (1480 - 27. april 1521; portugisisk: Fernão de Magalhães; spansk: Fernando de Magallanes) var en portugisisk søfarer, som sejlede under spansk flag. Han sejlede 1. november 1520 som den første europæer syd om Sydamerika og var dermed den første europæer, der nåede Stillehavet. Passagen, der blev opkaldt efter ham, kaldes Magellanstrædet. Ekspeditionen var den første, der sejlede rundt om jorden. Magellan selv døde imidlertid på Filippinerne. (wikipedia)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home