Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Saturday, January 27, 2007

G3 - DAG 169: Here comes the Sun...


Endelig kom der sol. Efter 18-19 dage med skyer og tåge, kom solen endelig frem. Og den er stærk hernede. Det vil sige, ozonlaget er tyndt.. og det kan mærkes. Efter et par timer udenfor (med faktor 30 på) ses det tydeligt i spejlet.

Vi ligger og trawler i øjeblikket efter pelagiske fisk til Antifryseprotein projektet. For et par timer siden lå der 3 Pukkelhavler og smæskede sig i krill 10 meter foran skibet, så vi måtte sejle udenom. De så ikke ud til at tage videre notits af Søværnets Fregat HDMS VÆDDEREN.

Stemningen har fået et par nyk opad, efter den succesfulde landsætning i går, hvor hele besætningen var i land. Der var tegn på en begyndende "mytteri-stemning" hos besætningen over uvisheden om de overhovedet ville kunne få mulighed for at komme i land.

Vi håber på at kunne få en vandprøve i dag på lavt vand. At få tid til sit eget forskningsprojekt kræver lidt lobby arbejde her ombord. Det er meget dynamisk planlægning. Men nu er de fleste af fiskeprojekterne vist nogenlunde tilfredse, så det burde lettet presses på tidsplanen.

Det er planen at vi sejler fra Antarktis d. 31/1. Herfra går turen over det berygtede Drake Strædet, der kan være en barsk oplevelse. Ind gennem Magellan Strædet forbi Puntas Arenas og videre op langs Vestkysten til Val Paraiso. Det blever noget af en omvæltning at komme fra Antarktis til sommer og 28c i Chile.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home