Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Thursday, February 08, 2007

G3 - DAG 178: En lille Verden ?

Jeg synes tit vi oplever at verden synes lille, det er den global landsby, vi får direkte sendinger i Nyhederne fra fjerne egne. Er der overhovedet noget tilbage af denne jord hvor man ikke støder ind i naboens datters venner, hvor der ikke er de samme forretninger og produkter som derhjemme eller bare så overfyldt at man ønsker sig hjem med det samme.

Man skulle næsten ikke tro det.

Men verden er stor, kæmpestor! og det er en af de bedste opdagelser vi der har været ombord på dette togt får med hjem: Det at sejle i 4 uger uden at møde andre skibe, sejle flere døgn på havet uden at man har flyttet sig en centimeter på kortet.

Den anden opdagelse man kan tage med hjem er hvor lidt vi ved. Når dagligdagen kører er det jo svært at tro andet end at det meste er opdaget eller beskrevet, men se så her på dette togt, det er ikke andet end spørgsmålstegn, hvilke bakterier er der ?, hvad laver de?, hvilke fisk er der ? Hvordan kan de leve der ? Hvordan er deres immunforsvar ? Hvilke faktor spiller det alt samme i det store Kulstof kredsløb ? osv. osv.
Og for at nævne et eksempel som alle kan forstå: Da Peter Rask Møller hev en ny art fisk op fra dybhavet, var det ikke engang specielt usædvanligt, Peter har beskrevet 60 nye fiskearter i sit 37 årige liv, og han mener der kommer omkring 300-400 nye til hvert år..

Så der er masser at tage fat på for de nysgerrige..

Det er en stor verden og den er fyldt med hvide pletter.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home