Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Wednesday, August 23, 2006

G3 - DAG 13: Späk, spadsere-tilladelse og et stänk af Bailey's

GREENLAND...





Vi vågnede op til solskin og et Prins Christians Sund i fuld flor, med gröntblåt vand, stejle fjeldsider og og turkise is-skosser (små isbjerge).




Ved kl. 13:30 tiden lagde vi til kaj ved Nanortallik og blev mödt af stort set hele byen, i hvertfald alle börn var på kajen.



Hele byen havde arrangeret et större program der stod på "Kaffemik" dog uden kaffe men med ren, lam og moskusokse -köd, törret fisk, törret finhval samt späk fra en säl. Lad mig blot sige at jeg var vildere med det förste end det sidste..

Herefter var der official äbning af deres lokalhistoriske museum, hvor de tidligere Östgrönlandske folk dagligdag i 1860-1920 var beskrevet. Det var hårde tider. Nogle år var specielt kolde og sommeren udeblev. Konsekvensen var barsk, enten flyttede man syd- og vestpå eller döde.

Så var der sejllads med konebåd og kajakopvisning, Trommedans (en slags hiphop battle), samt "the original lapdance"..




Samt Säl slagtning (de äldre bedstemödre prövede at fodre bornene med frisk sälspäk, men de vendte hovedet til og sagde: "BRADVDGTIIL" (grönlandsk for: "neeej, hvor klaamt, hold dog op bedstemor!, med at slynge den der uläkre strimmel sälfedt ind i hovedet på mig")

Så var der sang i kirken og spadsere-tilladsen blev afsluttet ombord i Sergent messen med et par Bailey, Cognac og Carlsberg og röverhistorierne flöd som CRUDE OIL ud af Grönlands undergrund.

Grönland er STORT.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Rasmus (Blom), You Bastard. How did you wangle this little freebee trip? Good to see that your education finally led to something useful. Looks like you're having fun. The boys all say "hi". Send me your email address so that I can contact you. Send it to the "se.ibm.com" one.

1:22 PM

 

Post a Comment

<< Home