Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Saturday, January 20, 2007

G3 - DAG 161: Skoletjeneste i Lab 4

(billedet er fra aftenen før, her bliver det ikke mørkt om natten)

Vi skulle have haft endnu en prøvetagning på dybt vand i dag, men vejret ville det anderledes så ledelsen besluttede at sejle videre.

Der var godt rav i den med vind på 20 m/s. Ikke at man lægger nævneværdigt mærke til det her på VÆDDEREN, hun er en stabil dame uden særlig meget slinger i valsen. Mere om det på et senere tidspunkt, så får I den store skibsgennemgang.
Nå men så er det jo godt at vi har 3 friske 1.G'er ombord, der gerne vil lære noget. Nikolaj havde taget ingredienser med til et hjemme DNA ekstraktionsforsøg, som vi gerne vil have eleverne til at lave mens vi holde foredrag i hangaren.Så det krævede en generalprøve. Og det gik fint Ida, Signe og Christian fik vha. opvaskemiddel, ananasjuice, salt og alkohol trukket DNA ud af en pose ærter - Godt gået.

De er også nogen kvikke nogen kan I tro. Læs mere på deres Blogs:0 Comments:

Post a Comment

<< Home