Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Tuesday, January 23, 2007

G3 - DAG 165: Lyd i Oceanerne - men ikke mange fisk.

(Hans Ramløv fra Antifryseprotein projektet med dagens bifangst, en kæmpegople)

I dag var det så Søndag på skibet. Det betyder brunch fra 09:00-10:30.

Derudover stod den på Pelagisk Trawl til Antifryseprotein projektet. Desværre var det ikke helt de rigtige fisk der blev fanget (se billede) , men sådan går det jo.

Jeg deltog også i en lille session med Lars Kolind og Niels Lorentzen (Projekt: Immunsystemets Oprindelse). Det gik ud på at prøve at beskrive deres projekt som om det var i TV Avisen og du hade 2 min til at svare på spørgsmålene: Hvad laver I ? og Hvorfor er det vigtigt ?

Det er ikke helt så nemt altid. Men Niels gjorde det nu rigtigt godt.

Og hvad går det så ud på ?

Det går ud på at studere fisks Immunforsvar ved at lave genetiske analyse af vævsprøver fra deres organer. Ved at forstå fiskenes immunsystem, der er et simplere system en vores kan vi få en bedre indsigt i de basale funktioner i meneskets immunsystem og dermed et bedre grundlag for at udvikle nye vacciner.


Capiche'?


Så var der foredrag om Lyd i Oceanerne - der handlede om havpattedyrs hørelse og udsendelse af lyde. Hvalfolkene Jacob og Line har desværre ikke været så heldige indtil nu, da vi har set usædvanligt få hvaler på turen. Men nu kommer vi tættere på land om et par dage og det er der Kril'en gemmer sig (hvalernes primære føde (et lille krebsdyr)).


Tiden blev igen sat frem her til frokost så nu er vi kun 8 timer bagefter DK.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home