Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Saturday, January 20, 2007

G3 - DAG 162: Blummenwasser - sehr gut..

(Nikolaj set igennem vandbeholderen på CTD'en. De to gennemgående elastikker er dem der holder røret tæt når de lukkes på en bestemt dybde.)Vi vågnede op til lyden af Kong Neptun stemme der rungede over hele skibet. Han var godt sur over at vi var sejlet ind på hans område med så mange "kagler" ombord (kagle: en person der ikke er døbt i det pågældende område, Nordpolar cirklen, Ækvator eller Sydpolar cirklen). Chefen (kaptajnen) lovede at vi ville være "havkarle" (havkarl: en der er døbt) inden vi sejlede ud af området (dvs. tilbage over Sydpolarcirklen).


Ellers står dagen i vandprøvens tegn, 2 x CTD kast + plankton net. I alt en 10 timers operation, herefter kommer der så 8-9 timers filtrering...

(Sensorene der måler C-conductivity (saltkoncentration), T-Temparature,
D-Depth (på baggrund af trykket))Vejret er heldigvis fint med en rolig sø og minimal vind. Hvalfolkene er optimistiske, de har siddet mange forgæves timer i Istønden og spejdet efter hvaler de sidste par dage, men pga. bølgerne har det været stort set umuligt at spotte nogle.

(Udløsningsmekanismen til lukning af beholderne på en given dybde. Lukningen styres via computer fra en af containerne. Kommunikationen går via et kabel der ligger flettet inden i wiren der holder CTD'en.)

Vi ligger på 4600 meter vand på koordinaterne 66'35 S - 108'55 W


2 Comments:

Blogger Unknown said...

Hej derude eller dernede. Jeg har netop set et foto i Politiken fra Rasmus' sydpolardåb. Nu var vandet vel ordentligt koldt? Jeg håber alt går godt. Jeg følger ivrigt med. Mvh. Kliint.

5:03 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Hej Rasmus min en
Følger tæt jeres eventyr. Super spændende! Så lidt uden for emne: Kan først hente nøgle d. 5.2. (har aftalt med Rudpolh)pga rejer og Tines mange eksaminer.
bedste hilsner
Nic
Ps vi er i London i uge 7 - bor i Magdellis hus,da de er væk.

1:01 PM

 

Post a Comment

<< Home