Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Thursday, January 25, 2007

G3 - DAG 166: Ship O'høj - land i sigte !

Endelig er vi kommet frem til den Antarktiske halvø. Vi lå udenfor Palmer Station på Anver Island, der er en Amerikansk forskningsstation og der bliver fisket på livet løs. Der er rift om forskningstiden nu og der er tætte forhandlinger både ved og udenfor projektleder møderne. En mulig landgang i går blev dog ikke til noget da Søværnet ikke havde anmeldt vores ankomst i tide..Det var ikke så godt.
Vi satser på at komme i land i morgen.

Der blev fanget flere Isfisk med fiskestang fra skibet, her ses Peter Rask Møller fra Zoologisk museum med en. Det specielle ved Isfisk er at deres blod er hvidt !, de mangler simpelthen Hæmoglobin i blodet. Se mere om Isfisk projektet her.0 Comments:

Post a Comment

<< Home