Projektet "DNA of the POLAR SEAS", har til formål at undersøge hidtil ukendte mikroskopiske organismer i Arktis samt Antarktis. 99% af mikroorganismerne i Havene er stort set ukendte, da de ikke kan dyrkes i laboratoriet. Ved hjælp af DNA sekventering og Metagenom-analyse kan vi få ny viden om disse ukendte organismer. Projektet er økonomist støttet af Villum Kahn Rasmussen samt Lundbeck fondene. Endvidere har Canada Goose ydet støtte til beklædning.

Tuesday, December 18, 2007

G3 - Første analyse lover godt

Efter hjemkomst fra Antarktis og endelig modtagelse af prøverne i April i København (vi havde ladet prøverne blive ombord på VDRN), blev laboratorie arbejdet skudt igang.

Efter kynding vejledning fra NUF fra KU fik laborant Pia Friis med ekpert hånd ekstraheret DNA fra dybet. Det tredje store skridt var taget. (Første var få prøver indsamlet, andet var få dem hjem til laboratoriet).

Næste skridt i processen var en diversitetsanalyse, hvor mange forskellige bakterier er der i vores prøver ? Den blev udført i SydKorea af vores leverandør Macrogen. Analysen er en såkladt 16S RNA analyse, hvor man kigger på et gen der ændre sig ganske lidt over evolutionær tid. Så ved at analysere antallet af forskellige varianter af disse gener kan vi sige noget om hvor mange forskellige arter af bakterier der er i vores prøver.

De foreløbige resultater fra disse analyser viser uventet stor diversitet. Hvilket lover godt for de næste analyser.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ja, formentlig sa det er

6:06 AM

 
Blogger Herry Johnson said...

BOMAN Consulting arbejder med udvalgte kunder indenfor digital markedsføring og udvikling. Options are lars kolind, unboss, nq, tedxcopenhagen and digital strategi.

8:01 AM

 
Anonymous Lasse said...

Spændende hvad der kommer ud af forskningen på dette område.

11:20 AM

 

Post a Comment

<< Home